Volledig scherm
De winnaars van vorig jaar.

Stemmen voor Tilburgse vrijwilligersprijzen is begonnen

TILBURG - John Brocken, Chris van Ingen en Annie van Heerebeek zijn de drie kandidaten voor de eretitel van beste vrijwilliger in de gemeente Tilburg. Bij de organisaties gaat het dit jaar tussen het Alzheimer Café, Het Boekenschop en de Stadscamping. Ook de prijs voor de jonge vrijwilliger wordt weer uitgereikt.

In totaal werden 33 vrijwilligers en 18 organisaties voorgedragen, beduidend meer dan vorig jaar. Hieruit heeft de jury de keuze voor de voordrachten bepaald.

De bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking is op vrijdagavond 4 november bij Interpolis. Dat is tevens de start van de VrijwilligersbedankTweek. Ruim 4.000 cadeautjes zijn of worden nog uitgedeeld, zoals workshops, museumrondleidingen en bioscoopbonnen.

Stemmen
Van 1 tot en met 24 oktober mag iedere Tilburger eenmalig zijn stem uitbrengen op de vrijwilliger én vrijwilligersorganisatie van zijn voorkeur. Deze publieksstemmen samen bepalen voor 2/3 deel de winnaars. Het overige deel (1/3) zal door een vakjury verdeeld worden. Stemmen, het liefst digitaal, kan via de websites van ContourdeTwern en vrijwilligers Tilburg.

In het Brabants Dagblad, editie Tilburg, van zaterdag 1 oktober alles over de verkiezing, inclusief een stemformulier.