Volledig scherm
© Thinkstock

Storing bij OnsBrabantNet in Tilburg, Den Bosch en Vught verholpen

* UPDATE 15.00 uur * TILBURG/EINDHOVEN - De storing bij Internetprovider OnsBrabantNet uit Eindhoven lijkt verholpen te zijn. Sinds woensdagochtend kampte de provider met een grote storing. Zo'n 5000 abonnees in Tilburg, Den Bosch, Vught, Venray, Deurne, Helmond, Venlo, Eersel en Zuid-Limburg hadden daardoor geen internet en interactieve televisie en konden niet bellen.

Vanaf woensdagochtend 09.50 uur was de storing in behandeling bij de netwerkbeheerder. Dat is te lezen op de website van OnsBrabantNet. Het gaat om een storing in de apparatuur van een van de netwerkcentrales, die internet- en telefonieverkeer verdeelt naar verschillende wijken in Nederland. Dat zou ook de reden zijn waarom de buurman misschien wel verbinding heeft. Ieder huishouden kan namelijk op een andere centrale zitten.

Er zou in de nacht van woensdag op donderdag naar meerdere oplossingen zijn gezocht maar de juiste was nog niet gevonden. Via de website probeert de provider alle abonnees op de hoogte te houden.

Rond 11.15 uur leek de internetverbinding bij de meeste huishoudens weer hersteld. De telefoniedienst was in zijn geheel niet beschikbaar, maar om 13.00 uur meldde de provider dat vrijwel alle klanten weer gebruik kunnen maken van de telefoon. Rond 14.00 zou de gehele storing verholpen moeten zijn. Om 14.00 uur meldde OnsBrabantNet dat de storing volledig verholpen was.

Er zijn zo'n 60.000 huishoudens aangesloten bij OnsBrabantNet.