Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Straatrover gepakt door cameratoezicht Tilburg (video)

TILBURG - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 14-jarige straatrover aangehouden in Tilburg. Agenten zagen via camera's dat de jongen ging proberen een tas te stelen.

Agenten keken mee met een medewerker van de camerapost. Op beelden van camera's was te zien hoe een jongen via de Spoorlaan naar het station in Tilburg fietste. Hij viel op omdat hij op de weg fietste en niet op het fietspad.

Capuchon
Voor de jongen fietste een vrouw op het fietspad. Op de beelden zag de politie dat de jongen sneller ging fietsen en zijn capuchon verder over zijn hoofd trok. De politie maakte daaruit op dat hij iets van plan was. Agenten stapten op hun fietsen en vertrokken richting de Spoorlaan.

Buit
Daar kregen zij te horen dat de jongen op de Gasthuisring een tas had geprobeerd de tas te stelen van de 21-jarige vrouw die voor hem fietste. Het slachtoffer verklaarde dat ze een tas aan haar schouder had hangen. Ze voelde dat daaraan getrokken werd en raakte uit balans. Ze viel niet en zag de dader zonder haar tas wegfietsen.

De agenten gaven de straatrover een stopteken, maar hij negeerde dat. De 14-jarige werd uiteindelijk klemgereden en aangehouden.