Volledig scherm
Jan en Lieke van Grinsven in zak en as. © Chris Korsten

Streep door shows dansschool Maaskantje door asbestvondst Theater aan de Parade

DEN BOSCH - Tranen wellen op bij Lieke van Grinsven. De 25-jarige mede-eigenaresse van dansschool LiFe Dance uit Maaskantje weet net een uur dat er in het Bossche Theater aan de Parade asbesthoudend materiaal gevonden is in de grote zaal. Gevolg, het theater sluit de deuren voor nader onderzoek. En is zeker tot en met zondag 3 juli gesloten.

Een ander gevolg is dat de drie grote shows die LiFe Dance zou geven voor een 2500-koppig publiek niet doorgaan. En dat 400 dansers in leeftijden van 2 tot 50 jaar dus niet kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben.
Verslagen
Van Grinsven zit verslagen op de grond voor het bijna veertig jaar oude Bossche theater: „Om zes uur was nog niets aan de hand. Hebben we nog spullen naar binnen gebracht. En nu moet alles weer de auto in. Dit is verschrikkelijk shit. We hebben zo hard gewerkt en dan dit. Een wereldramp”, zegt ze met een snik in haar stem.   Gemeente Den Bosch en theaterdirectie hebben meteen na de vondst van de adbesthoudende materialen besloten de deuren te sluiten. Via Facebook kwamen gisteravond al de nodige steunbetuigingen binnen.