Volledig scherm
© Jan van Eijndhoven

Studenten fietsen ‘m erin in Piushaven Tilburg

TILBURG - Het nostalgische ‘Ter land, ter zee en in de lucht’ was zondag even terug in de Tilburgse Piushaven onder de naam ‘Oud Tilburgs Fietsduiken.’

Deelnemer Koen Bouwmans bereidde zich goed voor. ,,Ik heb nog een flinke kater.” Zeiknat komt Koen Bouwmans (21) uit het water. Met zijn oranje-blauwe fiets, de kleuren van zijn dispuut Plus Est Bibendum, haalde hij de bel in een mooie tijd van 6 seconden bij het ‘Oud Tilburgs Fietsduiken in de Tilburgse Piushaven.

"Als sjaars (eerstejaars van het dispuut) ben ik dit jaar de lul. Het maakt deel uit van mijn ontgroening, waar ik verder niks over mag zeggen.” Bouwmans had een gedegen voorbereiding, zo blijkt als hij met een biertje in de hand vertelt wat er zaterdagavond is gebeurd. "Ik ben hard gaan zuipen en heb daarom een flinke kater. Een betere voorbereiding voor het deelnemen aan dit spel, kun je volgens mij niet hebben.”

Volledig scherm
© Jan van Eijndhoven
Volledig scherm
© Jan van Eijndhoven
Volledig scherm
© Jan van Eijndhoven
Volledig scherm
© Jan van Eijndhooven
Voor de eerste keer was het zondagmiddag ‘Oud Tilburgsch Fiets Duiken’ in de Piushaven. Een kopie van het bekende TROS televisieprogramma uit de vorige eeuw ‘Te lan, ter zee en in de lucht’ . Het langst lopende amusementsprogramma van de Nederlandse televisie ooit. Ras presentator en straatartiest Johan Vlemmix die zelf jarenlang actief was in het televisie programma zorgde voor de vrolijke noot en kreeg snel de lachers op de hand. Slechts een twintigtal deelnemers van studenten- en carnavalsverenigingen waagden zich aan een rit in de Tilburgse haven. Een paar honderd toeschouwers waren op het evenement afgekomen en keken vanaf de kade naar het spektakel. Wonder boven wonder konden nagenoeg alle deelnemers zonder grote kwetsuren weer de wal op klauteren. Duikers van Wetsports visten de fietsen uit het water. Dispuut Balck and White tekende voor de organisatie en vind het voor herhaling vatbaar.