Volledig scherm

Studenten van HAS Hogeschool in Den Bosch meest tevreden over de studie

DEN BOSCH - De studenten van de HAS Hogeschool in Den Bosch zijn van alle hogescholen in Nederland het meest tevreden over hun opleiding. Dat blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête, die donderdag wordt gepubliceerd.

Het onderzoek, uitgevoerd in opdracht van opinieweekblad Elsevier, werd dit jaar voor de 22ste keer gehouden. Tien opleidingen van de HAS Hogeschool werden beoordeeld en studenten gaven zeven van die opleidingen een bovengemiddeld oordeel en de school scoorde een tevredenheid van zeventig procent. De HAS heeft zowel vestigingen in Den Bosch als in Venlo.

Tevredenheid
Ook Avans Hogeschool met onder meer vestigingen in Den Bosch en Breda scoorde goed in de Nationale Studenten Enquête. Zij kregen een tevredenheidsscore van bijna zestig procent. Fontys deed het dit jaar minder, studenten waren minder tevreden over hun opleiding. 

Rendement
​Donderdag publiceert Elsevier op bestestudies.elsevier.nl gedetailleerde beoordelingen van studenten over ruim 2.100 opleidingen, zowel bachelor- als masteropleidingen. Daarnaast is per opleiding nuttige achtergrondinformatie te vinden over onder meer contacturen met docenten, studierendement en de studentenpopulatie, zoals wat typische mannen- en vrouwenstudies zijn.

Bekijk per hogeschool wat de resultaten zijn.

Volledig scherm