Volledig scherm
© Henk van Esch

Supporters FC Den Bosch snakken naar succes in nieuwe seizoen

DEN BOSCH - Na 2 slechte jaren snakken de supporters van FC Den Bosch weer naar sportieve successen van hun club. Dat bleek zaterdagmiddag in en rond stadion De Vliert tijdens de open dag van de eerste divisionist uit de de Brabantse hoofdstad.

,,Ik kom al vanaf 1953 in De Vliert naar BVV en FC Den Bosch kijken”, liet de 76-jarige Jan Vervoordeldonk weten, die tot 6 jaar geleden gastheer van de pers was bij de thuiswedstrijd en van Den Bosch, ,,Ik heb met deze club zowel goede als slechte tijden gekend. FC Den Bosch zit gewoon in mijn hart en dat verdwijnt nooit. De afgelopen twee jaar waren verschrikkelijk om mee te maken. Daarom hoop ik komend seizoen op betere tijden.”

Supporter Marco Bouley, die Den Bosch al vanaf 1983 volgt, heeft vertrouwen in zijn favorieten komend seizoen. ,,De selectie is weliswaar nog niet compleet, maar we eindigen op een 8ste plaats”, verzekerde hij tijdens de open dag.

De open dag trok, inclusief de afsluitende wedstrijd tegen Cercle Brugge, ongeveer 1500 bezoekers. De fans, van aandoenlijke peuters met hun ouders tot vitale senioren, maakten in een ongedwongen sfeertje gelegenheid kennis met de spelers van FC Den Bosch of gingen met hen op de foto .

Voor de jongste jeugd waren er op het voorterrein van het stadion springkussens en klimtoestellen. “Hartstikke leuk om bij de club van opa vandaag te spelen” , liet de 5-jarige Yara van Esch,kleindochter van FC Den Bosch-fotograaf Henk van Esch weten. Om 13.30 uur liep de hoofdtribune behoorlijk vol tijdens de presentatie van de nieuwe spelersgroep door Ger Posthuma, van FC Den Bosch TV en Avulo. Posthuma kondigde elke speler van FC Den Bosch aan alsof het Messi of Ronaldo was. ,,Barcelona heeft Arda Turan en wij hebben bij Den Bosch onze smaakmaker Arda Havar”, liet hij enthousiast weten aan de fans op de tribune.

Volledig scherm
© Henk van Esch