Volledig scherm
Nienke Lohuis. © Marc Bolsius

Talent Nienke Lohuis wilde meer inhoud voor soloprogramma Boulevard

DEN BOSCH - De verwachtingen zijn hoog. Nienke Lohuis (26), geboren in Almelo, won in 2014 de Tilburgse Jacques de Leeuwprijs voor het beste Talent van de kunstopleidingen van Fontys en pakte vervolgens ook de Entreeprijs van de Boulevard. En dus mocht de onlangs naar Utrecht verhuisde Lohuis een soloprogramma maken voor het festival.

Je bent afgestudeerd aan de Rockacademie, je bent zangeres in een band: Inlakech. Waarom dan een theaterprogramma?
„Er zijn voor mij meerdere sporen. Ik zou naast optredens met de band ook graag met een soloprogramma het theater in willen. De teksten die ik tot nu toe geschreven heb, gaan vooral over mezelf en de dingen die ik meemaak. Maar ik wilde wat meer inhoud, wat andere dingen te vertellen hebben. Daarom ben ik met andere mensen gaan praten. Met een gepensioneerde rechercheur bijvoorbeeld en met mijn opa. Van die laatste komt ook de titel. Die verhalen vertel ik. Vervolgens was het zoeken naar de juiste vorm. Alles moest passen.”

Heeft de Boulevard je begeleid bij je eerste programma?
„Ja, ik heb gesproken met mensen van het festival en ze hebben adviezen gegeven. Ik kreeg ook een keuze uit drie zalen waar mijn programma het beste zou passen. Ik heb voor de kapel van het oude ziekenhuis gekozen.”

Nienke Lohuis speelt maandagavond om 19.00 uur in Kapel Gasthuiskwartier nog een keer 'Ik kan wel honderd worden als ik voor de tijd niet doodga'.

Lees het laatste nieuws over Theaterfestival Boulevard op bd.nl/festivalboulevard.