Volledig scherm
© Thinkstock

Tbs en 8 jaar celstraf geëist tegen Tilburger na urenlange verkrachting en steekpartij

TILBURG - Officier van Justitie Eefje Verheijen heeft vrijdag een gevangenisstraf van 8 jaar geëist tegen een oud tbs'er uit Tilburg. De man verkrachtte vorig jaar eind november op brute wijze een 41-jarige vrouw nadat hij haar met een mes in haar buik had gestoken. Verheijen eiste ook dat de man terug de tbs-kliniek in moet voor een opname met dwangverpleging.

De man heeft bekend dat hij de vrouw heeft verkracht en gestoken. ,,Ik wilde haar doden. Die vrouw is een bitch. Ik werd boos, omdat ze m’n geld afpakte.’’ Ondanks die woorden pleitte zijn raadsman voor een vrijspraak voor de poging doodslag, omdat de opzet niet de dood was, maar de seks. De verkrachting vond hij wel bewezen.

Mishandeld als een beest
Verheijen was het daarmee totaal niet eens. ,,Mevrouw is urenlang als een beest behandeld door een man die zegt haar te willen doden. Wat als ze niet had kunnen vluchten? En voor voorwaardelijke tbs is geen ruimte. Bij mij rinkelen alle alarmbellen. Dit schreeuwt om tbs met dwangverpleging. En als deze man volledig toerekeningsvatbaar was geweest, was de straf in de dubbele cijfers gelopen.’’

De rechter doet op 1 juli uitspraak.