Volledig scherm
© Thinkstock

Tegenstand komst Bauhaus naar Rosmalen blijft overeind

DEN BOSCH - Eigenaren van lokale en regionale bouwmarkten en vertegenwoordigers van ondernemers in Den Bosch blijven fel tegen de komst van Bauhaus naar de Groote Wielen in Rosmalen. Dat bleek maandagavond tijdens een inspreekavond.

Het college van B en W kwam na tegenstand in de Bossche politiek met een aangepast voorstel, maar daarin was alleen een derde onafhankelijk bureau ingeschakeld. Dat bureau concludeerde dat er in Den Bosch ruimte is voor de Duitse gigant die een vestiging wil van twee voetbalvelden groot.

Meten met twee maten
De kritiek kwam tijdens de inspreekavond vooral neer op het meten met twee maten door de gemeente en de afspraken met minister Kamp dat er juist minder winkelvloeroppervlakte moet komen. Afspraken die Den Bosch heeft ondertekend.

Voor de komst van Bauhaus moet het één jaar oude detaihandelbeleid van de gemeente worden aangepast. Directeur Harry Cox (Gamma) en Gerard Berkelmans (Intratuin) benadrukten dat ná het vaststellen van het nieuwe beleid niets meer kon. Geen uitbreiding van de bouwmarkt of Intratuin voor onderwijs en natuur.