Volledig scherm
© Domien van der Meijden

Teller voor Bartenbrug Den Bosch loopt nog steeds door

DEN BOSCH - De (financiële) malaise rond de Bartenbrug in Den Bosch duurt maar voort. Omdat de gemeente het hoger beroep bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw heeft verloren, loopt de rekening voor de brug die nooit gebouwd is opnieuw op.

Inmiddels staat de teller op meer dan elf miljoen euro, inclusief de bouw van de onlangs geopende brug. Ook in hoger beroep liep de gemeente dus een blauwtje, eerder deze week. De gemeente heeft in de ogen van de arbitrageraad de overeenkomst met aannemer BAM eind 2014 ten onrechte opgezegd.

Dat betekent dat de gemeente de aannemer moet betalen alsof de brug is afgebouwd. Den Bosch is gestopt met betalingen aan de aannemer nadat het contract was opgezegd. De gemeente moet nu met de BAM onderhandelen.

Proceskosten
Duidelijk is wel dat de gemeente opdraait voor de proceskosten van ruim 40.000 euro die de BAM bij de arbitrageraad gemaakt heeft. Inmiddels is ook duidelijk dat in totaal ruim één miljoen euro betaald is aan compensatievergoedingen aan ondernemers en vervoerder Arriva. Omdat nog niet alle claims zijn verwerkt, zit er nog 292.000 euro in een apart potje.

Lees meer over de kwestie rondom de Bartenbrug op bd.nl/bartenbrug.