Volledig scherm
De mascottes Love en Ace waren ook present op het feestje © Chris Korsten

Tenniskids Feest in Den Bosch is deels investering in toekomst

DEN BOSCH - Ruim 500 'tenniskids' in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar zijn zaterdag op uitnodiging van de tennisbond KNLTB getuige geweest van de eerste editie van Tenniskids Feest. Het feest speelde zich af bij Tennis Padel Club Maaspoort en Maaspoort Sports & Events.

Een potje 'tennisrugby'. Dat was het rechtstreekse gevolg van een reeks boven- en onderhandse services van de populaire zangeres Maan (de Steenwinkel), de winnares van The Voice of Holland 2016. Telkens wanneer ze een tennisbal de hal in sloeg, mocht degene die het projectiel te pakken kreeg haar een vraag stellen.

Handtekening
De eerste geluksvogel was Jill Oosterhout(11) uit Beneden-Leeuwen. Ze vroeg Maan een handtekening op haar T-shirt, een verzoek dat de ster uit het Noord-Hollandse Bergen onmiddellijk honoreerde. ,,Ik speel bij tennisvereniging Lewaboo. Tennis vind ik een leuke sport, waar ik voorlopig geen genoeg van kan krijgen", deed Oosterhout uit de doeken.

Behouden
,,Ze behoort exact tot de groep waarop we ons nu richten. We hopen dat dit festijn een bijdrage levert om kinderen, die al kennis hebben gemaakt met het tennis, te behouden voor de sport. Het aantal jeugdleden is gelukkig na een mindere periode weer licht stijgende. In totaal zijn momenteel 65.000 kinderen aangesloten bij de bond. Ongeveer 25.000 daarvan tennissen in competitieverband. Dat wil zeggen in de zogeheten 'World Tour' of in de 'groene' competitie. Overigens, beide competities zijn inmiddels afgelopen", verduidelijkte KNLTB-segment marketeer Rogier Hoff.

In de hal kwam eveneens goochelkunstenaar Luc Elson in actie. De presentatie was in handen van actrice Alexandra Alphenaar, onder meer bekend als Ronja Huygens in GTST.

Uiteraard mochten de 'tenniskids' zich ook uitleven op de baan, en waren er een aantal clinics waaraan deelgenomen kon worden.

Volledig scherm
Zangers Maan bracht de sfeer aardig op gang © Chris Korsten
Volledig scherm
De tenniskids hadden uiteraard óók de mogelijkheid een balletje te slaan © Chris Korsten
Volledig scherm
Een selfie met Maan, een mooie herinnering voor later.... © Chris Korsten