Volledig scherm
Floor Pennings krijgt kort een privé-lesje van de veelvuldige Paralympisch kampioene. © Kees van der Zandt

Tennisles Esther Vergeer bij Pettelaer Den Bosch

DEN BOSCH -  Veelvuldig Paralympisch rolstoeltenniskampioene Esther Vergeer gaf zaterdagmiddag met zichtbaar veel plezier les aan 4 jeugdige rolstoelers op het centrecourt van tennisclub De Pettelaer in Den Bosch. 

Vergeer won zeven keer een medaille op de Paralympics. Met de Esther Vergeer Foundation propageert zij rolstoeltennis bij kinderen met lichamelijke beperking.

Topper
‘’We willen bij onze club ruimte gaan bieden aan rolstoeltennis”. liet Patrick van Druten, voorzitter van De Pettelaer tijdens de clinic weten. “Met deze les van een topper als Esther Vergeer hopen we de interesse van kinderen en hun ouders voor rolstoeltennis te wekken. Als ik de spelvreugde en het plezier van kinderen zie hebben ze het prima naar de zin.” 

Veel
Slechts 4 deelnemende kinderen aan de clinic leek niet echt veel. “We proberen clubs in het land enthousiast te maken voor rolstoeltennis en met dit aantal zijn we best tevreden”, liet Marie-Louise Lemmen, directeur van de Esther Vergeer Foundation weten. “Omdat de meeste kinderen die deelnemen aan de clinic, daarna heel enthousiast zijn en ook daadwerkelijk aan rolstoeltennis gaan doen bij een club.”

Zeker
De 11-jarige Floor Pennings uit Rosmalen deed mee aan de les van Vergeer bij De Pettelaer. “Ze heeft het echt naar haar zin en volgens mij zal ze ook deze sport gaan beoefenen”, stelde haar moeder langs de kant vast.

Volledig scherm
Vergeer beleefde veel plezier aan de clini © Kees van der Zandt