Volledig scherm
Bloem van de Natie met Boulevard TV. © Theo van de Zande/BD

Tentjestheater Boulevard: van stevig kauwen tot hapklaar

DEN BOSCH - Tentjestheater of liever theater in tentjes is nog steeds de troef die Theaterfestival Boulevard op festivalplein De Parade uitspeelt. In het openingsweekeinde kon je over de koppen lopen.

Bussen rijden af en aan naar grote locatievoorstellingen, maar wie een paar maatjes kleiner prefereert komt onder het tentzeil volop aan zijn trekken. Tenminste als je weet waar je binnenstapt. Want het aanbod is nogal divers, niet alleen van opzet en uitvoering maar ook van kwaliteit.

Wie aangename chaos wil kan terecht bij de .annen van De Bloem van de Natie in hun voorstelling Boulevard TV. Wie meer heeft met scherp geschreven teksten, veel inventiviteit en actualiteit kiest voor Orde van de Dag en hun Torentje. Ik Vertrek, de musical van Groenteman en Vrouw is precies wat u vermoedt. Veel leed maar pijn doet het allemaal niet. En dan is er al een paar jaar singersongwriter Eva van Pelt, die nu letterlijk uit haar tentje groeit.

Lees een uitgebreid artikel over theater in tentjes op de Boulevard in het Brabants Dagblad van maandag 8 augustus. Volg het laatste nieuws over het theaterfestival op bd.nl/festivalboulevard.

Volledig scherm
Orde van de Dag met het Torentje. © Theo van de Zande/BD