Volledig scherm
De Koning bekijkt de werken in het Noordbrabants Museum. © Theo van de Zande/BD

Tentoonstelling Jeroen Bosch nu definitief uitverkocht

DEN BOSCH - Bezoekers die nog een kaartje hoopten te bemachtigen voor de tentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie hebben pech. De tickets zijn officieel uitverkocht, zo bevestigde het Noordbrabants Museum donderdag. In totaal zijn er 380.000 toegangskaarten uitgegeven.

"De belangstelling overtreft alle verwachtingen, het is absoluut een groot succes", aldus de woordvoerster. De kaarten voor de tentoonstelling gingen zo snel over de toonbank, dat het museum zich genoodzaakt voelde de openingstijden te verruimen.

Langere openingstijden
Onlangs gingen tot twee keer toe tienduizenden extra tickets in de verkoop dankzij verruiming van de openingstijden. Vanaf donderdag tot en met zondag 8 mei is de tentoonstelling zeven dagen per week te bezoeken tot 23.00 uur. Eerder had het museum al aangekondigd de openingstijden op donderdag, vrijdag en zaterdag te verruimen tot 23.00 uur.

Directeur Charles de Mooij verklaart het succes van de tentoonstelling niet alleen door het "fantastische werk van Bosch", maar ook door een "stroom van fantastische recensies, vijf sterren zowel nationaal als internationaal", zei hij op NPO Radio 1.

Madrid
De tentoonstelling is het hoogtepunt van het Nationaal Evenementenjaar Jheronimus Bosch 500 dat in 2016 wordt gevierd naar aanleiding van het 500ste sterfjaar van de kunstenaar. De Jheronimus Bosch-tentoonstelling ging open op 13 februari. Een deel van de tentoongestelde werken reist na afloop door naar het Prado-museum in Madrid.

Meer lezen over Jeroen Bosch? Bekijk dan de longread over de kunstenaar. Volg bd.nl/jb500 voor het laatste nieuws en achtergronden, bekijk het fotoalbum over de opening en speel de Bosch Game.