Volledig scherm
© Jarry Popelier/BD

Testritten met Tesla’s zijn populair op energiebeurs in Bossche Brabanthallen

DEN BOSCH - De belangstelling voor de twee Tesla’s verrast Bob van de Kamp, coördinator van de testritten, niet. De hoeveelheid wel. ,,Ik had verwacht dat de Audi Q7 ook populair zou zijn, maar iedereen wil in de Tesla’s.” Bezoekers van Ecomobiel, dinsdag en woensdag onderdeel van de Vakbeurs Energie in de Bossche Brabanthallen, kunnen testritten maken in achttien verschillende auto’s. Maar de andere zestien auto’s maken amper kilometers.

Lars Onderstal (18) – student Bouwkunde uit Nijmegen - maakt zich op voor een testrit met de Tesla en hij heeft er zin in. ,,Ik heb nog nooit elektrisch gereden en het is een heel mooie auto”, zegt hij over de Tesla 60D. Lars krijgt Nikki mee in de bijrijders stoel. Zij loodst en navigeert Lars door het ritje van een kwartier door Den Bosch-West. ,,Het is een heftige auto en hij trekt hard op”, waarschuwt Nikki. ,,Hij is ook breder dan je denkt.”

Na het eerste stoplicht trapt Lars stevig op het gaspedaal. ,,Je mag hier maar 50”, corrigeert Nikki. ,,Je mag straks 70.” Lars kreunt als het moment daar is en zegt: ,,Jammer dat we de snelweg niet opgaan.” Nikki: ,,Dat is niet zonder reden.”

Lees meer over Ecomobiel in het Brabants Dagblad van woensdag 5 oktober, editie Den Bosch.

Volledig scherm
© Jarry Popelier/BD
Volledig scherm
© Jarry Popelier/BD