Volledig scherm
Theater aan de Parade in Den Bosch © Robèrt van Lith/BD

Theater aan de Parade sluit per direct de deuren vanwege asbest

*UPDATE 20.30 UUR* DEN BOSCH - Het Theater aan de Parade in Den Bosch sluit per direct zijn deuren vanwege asbest. In een deel van het pand is asbesthoudend materiaal gebruikt. Om geen enkel risico te lopen hebben de gemeente en het theater besloten voor de zekerheid álle voorstellingen af te gelasten.

Alle activiteiten worden voor dit weekend en de komende week stilgelegd in afwachting van afronding van het onderzoek. Daarna volgt een complete rapportage van de asbestvondst.

Duidelijkheid
Zowel de gemeente als het theater willen geen enkel risico lopen."Gezamenlijk hebben we besloten de activiteiten in het theater nu stil te leggen. We willen eerst meer duidelijkheid krijgen over de totale situatie van het asbest in het gebouw", aldus de gemeene Den Bosch.  "We beseffen ons dat deze situatie zeer vervelend is voor de medewerkers en bezoekers van het theater. We hopen op korte termijn meer duidelijkheid te kunnen geven."

Afgelast
Gedupeerd is onder meer Dansschool LiFeDance uit Den Dungen, die zaterdag drie opvoeringen van dansshows met kinderen zou geven in het theater. Ze kregen vrijdagavond tegen half acht een telefoontje dat de voorstellingen, waar een jaar aan organiseren en repeteren aan vooraf is gegaan,  niet door konden gaan.  

Het theater gaat bezoekers informeren over de afgelaste shows via haar website. Op het moment dat de gemeente Den Bosch de - tijdelijke - sluiting bekendmaakte, was op deze site nog geen nieuws over de afgelastingen of de asbest-vondst te vinden.