Volledig scherm
Mazen Altass, Monika Kowalewska en Ihab Bakir. © Sandra Peerenboom / BD

Theaterwerkplaats voor gelukszoekers in Den Bosch

DEN BOSCH - Theatermaker Ihab Bakir (29), regisseur Monika Kowalewska (33) en evenementenorganisator Mazen Eltess (30) starten een theaterwerkplaats voor gelukszoekers. In twaalf workshops gaan zij in het voormalige Koningstheater in Den Bosch samen met twaalf deelnemers aan de slag met diverse theatervormen.

De term 'gelukszoekers' heeft inmiddels misschien een nare ondertoon gekregen door het veelvuldige gebruik ervan in de vluchtelingencrisis, maar geluk zoeken is iets dat geen mens vreemd is. Geluk is precies dat wat Bakir, Kowalewska en Eltess vinden in het theater. Met onder meer mime en improvisatie wil het drietal, samen met twaalf mensen met een Syrische, Nederlandse of andere afkomst, theater maken. 

Het drietal ontmoette elkaar enkele maanden geleden bij het project Reinventing Happiness van het Stedelijk Museum. Het klikte meteen. Het gezamenlijke doel: mensen verbinden via theater.

In de twaalf wekelijkse bijeenkomsten op de theaterwerkplaats voor gelukszoekers gaan zij vanaf 1 oktober op zaterdagen van 11.00 tot 15.00 uur bouwen aan een groep die leert theatermaken. De werkplaats is in de zaal van Bij Katrien in het voormalige Koningstheater.