Volledig scherm
Leerlingen helpen bij het inruimen van de lokalen. © Joris Buijs/BeeldWerkt

Theresialyceum gaat fris het nieuwe schooljaar in

TILBURG - De grondige renovatie van het Theresialyceum is voltooid. Na een investering van 7,4 miljoen euro is iedereen er klaar voor het nieuwe schooljaar.

Of alle leerlingen van het Theresialyceum dinsdag na een lange vakantie zin hebben in hun eerste lesdag is niet duidelijk, maar aan hun vernieuwde schoolomgeving zal het niet liggen. Het 50 jaar oude gebouw aan de Professor Coppenhagenlaan is na een verbouwing gereed om de 1435 leerlingen te ontvangen.   Energieverbruik Zo is de hele Oostvleugel 3,5e meter naar voren geschoven, waardoor het merendeel van de lokalen is vergroot. Er zijn nieuwe lokalen en een nieuwe gymzaal gebouwd en de oude gymnastieklocatie gaat dienen als kantine. Ook is er een ‘fietsenflat’ aangelegd. Aan zaken als luchtverversing, akoestiek en comfort is gedacht en het energieverbruik van de school is fors verlaagd. 
  Een dag voor de start van het nieuwe schooljaar worden in het gebouw de laatste voorbereidingen getroffen door personeelsleden én leerlingen van het Theresialyceum. Zo sjouwen Lara Janssen, Lotte Barthel, Kiki Mes en Lieke de Bruin maandagmiddag met tafels door het gebouw. De school heeft hen tijdens de schoolvakantie ingehuurd als verhuiskrachten, een klusje die de dames goed is bevallen.