Volledig scherm
Al 106 kinderen konden via deze weg terecht bij het Curaçao Dolphin Therapy en Research Center (CDTC). © Cees-Jan Timmermans

Tien jaar dolfijntherapie dankzij Stichting Tess

TILBURG - De Tilburgse stichting Tess, die dolfijn-ondersteunde therapie mogelijk maakt voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar met een beperking, viert deze zomer haar tienjarig jubileum.

Al 106 kinderen konden via deze weg terecht bij het Curaçao Dolphin Therapy en Research Center (CDTC). Binnen de therapie is de omgang van de kinderen met dolfijnen cruciaal.

Gedrag
„Dolfijnen maken geluidjes die voor trillingen zorgen. Deze trillingen leiden tot hersenactiviteit bij de kinderen. Ze leren daardoor vier keer sneller en meer.” De meeste kinderen die de dolfijnondersteunde therapie via stichting Tess volgen, maken grote stappen op het gebied van praten, lezen, lopen, oog-hand coördinatie, het vergroten van zelfstandigheid of het veranderen van gedrag. Om het 10-jarig bestaan te vieren heeft de stichting een speciale crowdfunding actie gestart en is er op zaterdag 3 september een feestmiddag.

In het Brabants Dagblad, edities Langstraat en Tilburg, van woensdag 17 augustus een uitgebreid achtergrondverhaal over stichting Tess en dolfijnondersteunde therapie.