Volledig scherm
De Sint-Cathrien in Den Bosch. © Sandra Peerenboom

Tijdelijk theater drie jaar naar Sint-Cathrienkerk Den Bosch

DEN BOSCH - Tijdens de sloop en nieuwbouw van een nieuw Theater aan de Parade zal de kerk van Sint-Cathrien aan het Kruisbroedershof in Den Bosch een tijdelijk theater worden. In de kerk komt een tribune voor ongeveer zeshonderd bezoekers en een podium van ongeveer tien bij veertien meter.

Deze kernaccommodatie is vooral bedoeld voor grote voorstellingen. Daarnaast zal het theater voor kleine(re) voorstellingen gebruik maken van accommodaties in de regio, zoals Perron 3 in Rosmalen en het provinciehuis. Zoals nu ook al het geval is omdat het huidige theater van asbest geschoond wordt.

Interieur blijft
Het theater aan de parade gaat op 1 juli 2017 op slot. Het nieuwe seizoen 2017-2018 waar nu al voor geprogrammeerd wordt, begint dus in de kerk. Het interieur zal volgens vice-voorzitter Ton Streppel van de parochie Heilige Maria en theaterdirecteur Harry Vermeulen nauwelijks veranderen. De kunstwerken blijven staan en hangen, orgel en altaar blijven zichtbaar.

De entree van het tijdelijk theater ligt aan de zijde van de Spinhuiswal, daar waar nu een blinde muur met poort ligt. Bezoekers gaan dan via de tuin en het patronaatsgebouw het tijdelijk theater binnen.In het (nu nog geblindeerde) parochiehuis aan het Kruisbroedersstraatje komen kantoren voor het theater en kleedkamers.

Lees het laatste nieuws over het Theater aan de Parade op de site bd.nl/theateraandeparade.