Volledig scherm
De 'Blauwe Engel' van het Spoorwegmuseum in 2014. Dit treinstel is in Tilburg opgeknapt in het kader van het re-integratieproject waarbij in totaal 589 mensen mogelijk in contact zijn gekomen met het giftige chroom 6. © Erik Swierstra / Wikimedia Commons

Tilburg aansprakelijk gesteld in chroom-6 kwestie

TILBURG - De gemeente Tilburg is door advocaat Inge Hustings formeel aansprakelijk gesteld in de gifverfkwestie. Hustings treedt op namens een lotgenotengroep van 27 werkers met min of meer serieuze klachten.

Volgens de gemeente kunnen over de aansprakelijkheid pas uitspraken worden gedaan als het wetenschappelijk onderzoek klaar is. Dat is in september volgend jaar. Voor het werk aan de treinen bij gemeentelijk re-integratiebedrijf tROM waren Nedtrain/Prorail en het Spoorwegmuseum medeverantwoordelijk.

Niet wachten
Hustings wil niet tot najaar 2017 wachten. Ze wil voor elkaar zien te krijgen dat mensen met aantoonbare gezondheidsschade alvast een vergoeding kunnen krijgen. Voor Defensiepersoneel geldt al zo'n coulanceregeling. ,,De gemeente had zich moeten vergewissen van veilige werkomstandigheden", zegt Hustings.

Achtergronden en het laatste nieuws over chroom-6 op bd.nl/chroom-6.