Volledig scherm
© Thinkstock

Tilburg dreigt grote logistieke bedrijven mis te lopen

TILBURG - Tilburg kan op dit moment niet voldoen aan de aanhoudende vraag naar grote kavels. "We kunnen niet garanderen dat we geen bedrijven mislopen", antwoorden B en W op vragen van de VVD.

De logistieke sector is op zoek naar grote kavels van vijf hectare en meer, aldus het college, maar Tilburg heeft die niet in de aanbieding. "Over het algemeen matcht het aanbod niet met de vraag."

De VVD waarschuwt al geruime tijd dat vraaggericht ontwikkelen van bedrijventerreinen te traag gaat. Tilburg moet daarvoor afspraken maken met regiogemeenten en de provincie. Dat gebeurt in het zogeheten Regionaal Ruimtelijk Overleg.

Bedrijventerrein Wijkevoort
Op 7 juli wordt gesproken over de eerste fase van 30 hectare van bedrijventerrein Wijkevoort (aan de westkant van Tilburg). Daarnaast kan er ruimte gemaakt worden op Zwaluwenbunders (noordoostkant) en Haven 8 (Waalwijk). Wethouder Erik de Ridder (CDA, Economische Zaken) zei in december snel te willen handelen. "Nee moeten verkopen aan internationale klanten zou het slechtst denkbare zijn."