Volledig scherm
Directeur Daniel Ropers van Bol.com (links) en wethouder Ronald Bakker (rechts). Bol.com bouwt een distributiecentrum in Waalwijk. © Sander Verhoeven/Beeld Werkt

Tilburg heeft geen plek meer voor logistieke reuzen; Waalwijk wél

TILBURG/WAALWIJK - Volop kansen voor Waalwijk nu de gemeente Tilburg niet langer kan voldoen aan de aanhoudende vraag naar grote kavels op bedrijventerreinen. Vooral logistieke bedrijven zijn op zoek naar kavels van 5 hectare en meer. En die heeft de stad op dit moment niet meer beschikbaar, aldus het college van burgemeester en wethouders van Tilburg.

Binnenkort overlegt Tilburg binnen het Regionaal Ruimtelijk Overleg met zijn buurgemeenten. Want ‘nee’ verkopen aan internationale klanten is wel het laatste dat Tilburg wil. In Waalwijk is in ieder geval nog wel plek voor logistieke reuzen. Inmiddels hebben die zich ook gemeld, beaamt de woordvoerder. Concreet is er nog niks.

Bol.com
Op Haven Acht, het stuk bedrijventerrein langs de A59 waar Bol.com zijn nieuwe distributiecentrum bouwt, mag nog tot aan het Drongelens kanaal worden gebouwd. Waalwijk zal het gebied overigens niet op voorhand bouwklaar maken. Pas bij een concrete vraag of verkoop zal de gemeente een kavel ontwikkelen. De gemeente Waalwijk is de laatste jaren zeer in trek bij de logistieke sector.

Werkgelegenheid
​Volgens wethouder Ronald Bakker van de gemeente Waalwijk brengen logistieke bedrijven veel werkgelegenheid met zich mee. „Banen voor mensen met een hoge én een lage opleiding." Alleen al in De Langstraat zitten zo’n 1.600 mensen in de bijstand. ,,Als je veel werk creëert, creëer je ook werk voor deze mensen.”