Volledig scherm
In het Reeshofpark vond afgelopen weekend de 1ste editie van Tilburg Kookt plaats. © Joris Buijs/Beeld Werkt

Tilburg Kookt zorgt voor sfeervol Reeshofpark

TILBURG - De eerste editie van het food- en muziekfestival Tilburg Kookt, in het Tilburgse Reeshofpark, is een feit. Bezoekers konden van vrijdag 13.00 tot en met zondagavond 22.00 uur bij ruim 30 foodtrucks terecht voor hapjes en drankjes. 

Livemuziek, een belangrijk onderdeel van het concept van Tilburg Kookt, en het mooie zomerweer zorgden ervoor dat bezoekers uren bleven hangen. Velen bezochten het festival meerdere keren.

Wijkbewoner Piet Raijmaekers (66) is blij met de verbindende factor die Tilburg Kookt als doel heeft: "Eindelijk eens positief nieuws uit de Reeshof.” De overlast van hangjongeren doet het imago van de wijk volgens hem geen goed. Zijn vrouw, Corellie Raijmaekers (65), geniet zichtbaar van de gemoedelijke sfeer. In haar hand rust een koel glas bier: “Het park leent zich ervoor. Er is veel te weinig te doen voor een wijk met meer dan veertigduizend bewoners."

Lekker dichtbij
Ook de vriendengroep van Ronald Daems (43) heeft het duidelijk naar de zin. Ze hebben een picknicktafel in de buurt van de wijnbar veroverd. De wijn vloeit rijkelijk. ,,Dit is wat Tilburg nodig heeft. Als er nu iets bij de Piushaven te doen zou zijn, ga ik daar natuurlijk ook naar toe. Maar ik woon in de Reeshof, dit is wel lekker dichtbij."

Eén hapje
Met nog een uur te gaan, blijft het festival bezoekers aantrekken. 'Nog één hapje', klinkt het. Als het aan de organisatie ligt vindt er volgend jaar weer een editie van Tilburg Kookt in het Reeshofpark plaats. ,,Het werkt, de sfeer is precies zoals het concept bedoeld is", zegt Jeroen Sijtsma, één van de organisatoren van het overkoepelende Nederland Kookt.