Volledig scherm
Van de bodyscan van rector magnificus Emile Aarts wordt een 3D-print gemaakt. © Robèrt van Lith/BD

Tilburg lanceert onderzoekscentrum data science

TILBURG - Tilburg University lanceerde vrijdagmiddag het Data Science Centrum Tilburg. Dit centrum gaat onderzoek verrichten op het gebied van datawetenschappen.

Data Science Centrum Tilburg maakt onderdeel uit van het project Jheronimus Academy of Data Science (JADS), een samenwerkingsverband tussen de Tilburgse universiteit, de Technische Universiteit Eindhoven, de gemeente Den Bosch en de provincie Brabant.

JADS bestaat uit onder meer nieuwe opleidingen in datawetenschappen. De TU Eindhoven heeft al sinds eind 2013 een Data Science Centrum. Den Bosch volgt later dit jaar met een kleiner onderzoekscentrum. In Den Bosch komt ook de Graduate School, een onderdeel van JADS.

Explosief veel data
"De hoeveelheid data groeit explosief", sprak de Tilburgse rector magnificus Emile Aarts in het auditorium. "Wereldwijd is de afgelopen 2 jaar net zo veel data geproduceerd als in al die eeuwen die achter ons liggen." Studenten van JADS worden opgeleid om al die data te onderzoeken, analyseren en te interpreteren. Bij de lancering van het onderzoekscentrum zijn meerdere sprekers aanwezig. Later op de dag volgt oud-minister prof. dr. Ernst Hirsch Ballin.

Volledig scherm
Rector magnificus Emile Aarts van de Tilburgse universiteit ondergaat een bodyscan, waarna een 3D-print van zijn lichaam wordt gemaakt. Ook daarbij wordt data gebruikt. © Robèrt van Lith/BD
Volledig scherm
Rector magnificus Emile Aarts van Tilburg University. © Robèrt van Lith/BD