Volledig scherm
Universiteit Tilburg © Universiteit Tilburg

Tilburg University scoort hoog met masteropleiding

TILBURG - Tilburg University heeft de beste masteropleidingen onder de algemene universiteiten, zo blijkt uit de dinsdag verschenen Keuzegids Master 2016. De gids biedt een uitgebreid overzicht van alle hbo- en wo-masteropleidingen én gedetailleerde kwaliteitsoordelen uit onder meer de Nationale Studenten Enquête. 

Vooral de kleinschalige opleidingen scoren hoog bij de masterstudenten. Bij algemene universiteiten staat Tilburg University op de eerste plek; deze instelling steekt Maastricht voor het eerst met een klein verschil de loef af. Nijmegen staat derde en is daarmee de best beoordeelde van de zes grote, 'klassieke' universiteiten.

Volgens de Keuzegids Masters worden op steeds meer opleidingen niet automatisch bachelorstudenten toegelaten tot de masterfase. Bij meer dan de helft van de masters geldt een toelatingsprocedure. Naast het bezit van bepaalde bachelordiploma’s worden vaak eisen gesteld aan eerder behaalde cijfers of gevolgde vakken; of er geldt voor iedereen een intakegesprek. Tilburg en Groningen blijken hier het meest soepel in, daar is meer directe doorstroming van de bachelor- naar de masterfase.