Volledig scherm
© Thinkstock

Tilburg zet zich in voor verbeteren digitale veiligheid

TILBURG - Tilburg heeft samen met andere regio's, bedrijven en kennisinstellingen de City Deal Stedelijke Veiligheid gesloten met de Rijksoverheid. Het doel is een veiligere leef- en werkomgeving en meer omzet voor bedrijven in de veiligheidssector. Zo wordt de digitale veiligheid aangepakt.

Een City Deal is een innovatief samenwerkingsverband binnen en tussen steden, gericht op doorbraken die ook internationaal uitvoerbaar zijn. Samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties staan centraal.

Naast Tilburg doen de gemeenten Den Haag, Delft, Zoetermeer, Enschede en Eindhoven mee, evenals The Hague Security Delta, Twente Safety & Security en het Dutch Institute for Technology, Safety&Security. Zij gaan oplossingen uitdenken voor veiligheidsproblematiek in de steden. Het gaat bijvoorbeeld om veiligheid bij evenementen en veilig wonen. Ook cybersecurity is een belangrijk aandachtspunt. De stedelijke regio's bundelen de krachten om de digitale veiligheid te versterken.