Volledig scherm
© ThinkStock

Tilburger aangehouden voor bedreiging passagiers en chauffeur van bus in Breda

BREDA - Een 45-jarige Tilburger heeft dinsdag een chauffeur van een bus en drie passagiers bedreigd in Breda. De man werd rond 15.10 uur door de politie aangehouden op station Breda.

De 59-jarige chauffeur van stadslijn 4 heeft aangifte gedaan. Volgens de chauffeur stond hij met zijn bus op het station te wachten. Hij zag dat er tumult achterin de bus ontstond en hoorde dat de man tegen drie meisjes riep dat ze terroristen en hoeren waren en dat hij hen ging vermoorden.

De chauffeur stapte op de man af en zei tegen hem dat hij de bus moest verlaten. De man deed dat niet, waarna de chauffeur hem richting de uitgang begeleidde.

Agressie

De agressieve passagier richtte toen zijn woede op de buschauffeur, pakte hem vast en dreigde met geweld. Vervolgens stapte de man uit om een andere bus in te gaan. Daar is hij aangehouden.

Volgens een van de meisjes was zij ook door de man bespuugd. De verdachte verklaart dat hij boos was geworden omdat de meisjes hadden gezegd dat hij stonk en hij ontkende de dreigementen.