Volledig scherm
© Thinkstock

Tilburger bedreigt buurtbewoner met bijl en agenten met moker

TILBURG - De politie heeft zaterdagavond een 48-jarige Tilburger aangehouden nadat hij een buurtbewoner zou hebben bedreigd met een hakbijl. Bij zijn aanhouding bedreigde hij agenten met een sloophamer.

Rond 18.45 uur kreeg de politie een melding vanuit de wijk Jeruzalem. Een man zou een buurtbewoner achterna hebben gezeten met een hakbijl. 

Aangifte
Agenten kwamen meteen in actie en gingen op de melding af. Eenmaal in Jeruzalem aangekomen bleek dat de man de bijl alweer in zijn woning had gelegd. Niemand wilde aangifte doen van het voorval. De politie besloot de man toch aan te spreken op zijn gedrag.

Moker
De man werd tijdens het gesprek erg boos, terwijl hij uit een blikje bier bleef drinken. Hij liep naar binnen en pakte een moker en de eerder gebruikte bijl. Hij gaf de bijl aan een van de agenten en maakte een dreigende beweging met de moker. Hij zou daarbij hebben geroepen: ,,Nu gaan jullie wat meemaken!" De agenten dreigden op hun beurt pepperspray te gebruiken en riepen dat de man was aangehouden. De Tilburger liet uiteindelijk de hamer zakken en is door politieagenten meegenomen naar het bureau.