Volledig scherm
© Thinkstock

Tilburger gaat opnieuw de fout in met bezit munitie; justitie eist 13 maanden cel

BREDA/TILBURG – In april vorig jaar werd de 31-jarige Tilburger al veroordeeld omdat hij munitie in bezit had. In maart van dit jaar werden in zijn huis, na een tip uit het criminele milieu, opnieuw kogels gevonden. En de onderdelen van een pistool. Officier van justitie Karlijn Gimbrère eiste dertien maanden cel.

,,Dertien maanden? Ik dacht even dat ik het niet goed verstond’’, stak advocaat Geoffrey Woodrow zijn verbazing niet onder stoelen of banken. ,,Dit is een behoorlijke eis. Disproportioneel en volgens mij zelfs hoger dan de richtlijnen van het Openbaar Ministerie.’’

Hells Angels
Volgens Gimbrère was dat helemaal niet zo. Zeker niet omdat meneer met een veroordeling op zak al een gewaarschuwd man was. Vorig jaar kreeg hij nog een werkstraf, maar dat is volgens Gimbrère nu een gepasseerd station. Woodrow probeerde het nog één keer. ,,Laatst zijn Hells Angels veroordeeld. Die hadden gebruiksklare wapens. Kregen vier maanden.’’ De eis bleef echter gewoon staan.

Vriendin
Justitie had ook de vriendin van de man vervolgd. Want omdat de man zich beriep op zijn zwijgrecht, ging ze ervan uit dat beide Tilburgers op de hoogte waren van de wapens. De man, die zelf niet in de rechtbank aanwezig was, liet zijn advocaat echter zeggen dat het wapen en de kogels inderdaad van hem waren. Dat zijn vriendin van niks wist. Tegen haar eiste Gimbrère daarom vrijspraak.

De rechtbank doet 12 augustus uitspraak.