Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Tilburger rijdt na achtervolging met gestolen scooter in op agent

TILBURG - Een 42-jarige man uit Tilburg is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden nadat hij op een gestolen scooter was ingereden op een agent. De man deed dat om na een achtervolging alsnog te ontkomen aan een arrestatie.

Getuigen meldden rond 00.15 uur een inbraak bij een complex aan de Flemingstraat. Daar zou een deur zijn ingetrapt. Toen de politie ter plaatse kwam, zag zij een man per scooter wegrijden. Tussen zijn benen stonden enkele tassen. De politie gaf de man een stopteken, maar de Tilburger negeerde dit, waarna de achtervolging in werd gezet. Uit een controle van de kentekenplaat van de scooter bleek dat het voertuig gestolen was.

Even voordat de 42-jarige man de Galjoenstraat in reed, verloor de man de controle over de scooter en viel hij. Agenten probeerden hem aan te houden, maar de Tilburger stapte weer op de scooter en reed in op een van de agenten. Hierop kwamen beiden ten val.

Gestolen materialen
De man kon alsnog worden aangehouden. In de tassen vond de politie onder meer twee gestolen kentekenplaten uit België en enkele opladers voor elektrische fietsen. Die spullen zijn in beslag genomen. De recherche onderzoekt nog of de spullen ook daadwerkelijk afkomstig zijn uit het complex aan de Flemingstraat. De politieagent die aangereden werd, heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. Hij hield pijn aan de linkerheup en enkele schaafwonden over aan het incident.