Volledig scherm
Het danskoppel op de dansvloer. © Thom Schelstraete

Tilburgs danskoppel naar WK in Parijs

TILBURG - Ze begonnen negen jaar geleden zonder al te grote verwachtingen, maar Wouter Grootendorst (33) en Evi Luijten (27) groeiden tot hun eigen verrassing uit tot een erg sterk danskoppel.

Na successen in eigen land staat begin december het WK in Parijs op het programma. Vol trots laat het Tilburgse danskoppel hun laatste prijs, de Dance Masters Award, zien. Een trofee en oorkonde behaald op het nationale trainingskamp van afgelopen weekend. ,,Daarmee laat de bond vooral zien dat ze ons ambassadeurschap voor de Nederlandse dansgemeenschap apprecieert”, vertelt Wouter Grootendorst.

Nederlands kampioenschap
Afgelopen juni vielen ze op het Nederlands kampioenschap ook met hun danskwaliteiten in de prijzen. ,,Daar werden we derde, onze beste prestatie tot nu toe”, glimt Evi Luijten vol trots. ,,We stonden de afgelopen drie edities al in de finale, maar behaalden eindelijk ook eens een plek op het podium.”

Waardering
Aan de uit de hand gelopen hobby zijn Wouter en Evi, die ook naast de dansvloer een koppel vormen, wekelijks minstens twintig uur kwijt. Tot ongeloof van familie en vrienden. ,,Vaak denken ze dat we maar wat danspasjes oefenen en het eigenlijk niks voorstelt”, aldus Grootendorst. ,,Maar de intensieve trainingen hier in de dansschool en de uren die we in de sportschool doorbrengen vergen veel energie. Deze waardering en successen geven ons nog meer motivatie om beter te presteren.”

Volledig scherm
Het danskoppel met hun award. © Thom Schelstraete