Volledig scherm
De prijsuitreiking, met uiterst rechts Sjef van Overdijk van Dierenpark De Oliemeulen. © ANWB

Tilburgs dierenpark de Oliemeulen onder favorieten bij ANWB-leden

TILBURG - Net niet het leukste uitje van Noord-Brabant, maar met een derde plaats hebben de leden van de ANWB dierenpark De Oliemeulen in Tilburg toch beslist hoog op hun lijst met meest favoriete uitjes in deze provincie staan. Allerleukst in Noord-Brabant vinden zij het Boerenbondsmuseum in Gemert.

Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie. In totaal werden ruim 30.000 stemmen uitgebracht. Het Boerenbondmuseum scoort, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2016.
Ria Peters- Konings, directeur van het Boerenbondsmuseum, ontving dinsdagmiddag de eerste prijs uit handen van Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB. Museum Klok & Peel in Asten ontving de tweede prijs en Dierenpark De Oliemeulen in Tilburg de derde prijs.

De ANWB organiseert de verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ en het ‘Leukste provinciale uitje’ voor het zesde jaar op rij