Volledig scherm
© DG

Tilburgse asielopvangcentra: 137 meldingen en incidenten in eerste helft 2016

TILBURG - In de twee Tilburgse asielopvangcentra zijn in de eerste helft van dit jaar 137 meldingen en incidenten geregistreerd. Daarbij was sprake van 'een enkel ernstig incident', maar ging het in een groot deel van de gevallen om lichte vergrijpen.

Dat meldt burgemeester Peter Noordanus aan de Tilburgse gemeenteraad. De cijfers zijn verwerkt in het landelijk totaaloverzicht dat staatssecretaris Dijkhoff aan de Tweede Kamer heeft aangeboden.

Fietsdiefstal en seksueel misbruik
In Jozefzorg in de wijk Fatima registreerde de politie twintig meldingen en incidenten, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) 41. In de locatie Cobbenhagenlaan, die binnenkort sluit, telde de politie er 35, het COA wederom 41. De meldingen en incidenten varieerden van onwel worden en fietsdiefstal tot ruzies en seksueel misbruik tussen kinderen.

IS
In de opvang aan de Cobbenhagenlaan werd van één persoon gemeld dat hij 'mogelijk IS-sympathisant' was. De contra-terrorismeafdeling van de nationale politie onderzocht het. ,,Naar de burgemeester is teruggekoppeld dat het een loze melding was", zegt de woordvoerder van Noordanus.

In de eerste helft van dit jaar zijn bij het AZC in Gilze zestig incidenten geregistreerd. Toen woonden daar gemiddeld 1.100 personen.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio opbd.nl/vluchtelingen.