Volledig scherm
In en van de gecontroleerde huurauto's zat de drugs verstopt in de rugleuning. © De Politie

Tilburgse autoverhuurders boos op politie vanwege strenge controles

TILBURG - Tilburgse autoverhuurders zijn nog steeds boos over de grote actie waarmee de politie, gemeente Tilburg en de Belastingdienst drie weken geleden de bezem meenden te moeten halen door de branche. Belangenorganisatie Bovag heeft een gesprek aangevraagd met burgemeester Noordanus van Tilburg 'om de lucht te klaren'.

Op grond van signalen dat criminelen veelvuldig gebruik maken van huurauto's controleerden gemeenten en politie drie weken geleden een groot aantal verhuurbedrijven in Midden- en West-Brabant. Het gros daarvan zat in Tilburg.

Klandizie
Ook Autoverhuur INQAR Ad Melissant, een van de bekendste autoverhuurders uit de regio, kreeg bezoek. Melissant was een van de ondernemers die als lid van de Bovag juist een samenwerkingsverband was aangegaan met de politie. De grootscheepse controle viel hem koud op het dak. ,,Hier zitten we niet op te wachten, zo'n actie kan ons klandizie kosten." 

Verhuurd aan crimineel
Melissant kreeg van de politie te horen dat hij een half jaar geleden een auto had verhuurd aan een crimineel. ,,Maar hoe had ik dat moeten weten?", zegt hij. Bij andere autoverhuurders waar de politie langsging, werden enkele vuurwapens en kleine hoeveelheden hennep gevonden.