Volledig scherm
De containers puilen uit omdat het vuil maar eens per 2 weken wordt opgehaald. © Alex van Lanen/BD

Tilburgse gemeentemedewerker noemt klikoklagers 'stelletje zeikers'

TILBURG - Een medewerker van de gemeente Tilburg heeft klagende inwoners, die brieven sturen over het nieuwe afvalbeleid, in een interne mail 'zeikers' genoemd. De mail is in handen van Omroep Brabant. 

De site schrijft onder meer dat de coördinator van het Brabants Afval Team (BAT) van de gemeente Tilburg in een interne mail aan een collega vraagt om een verklaring op te stellen waarom niet alle containers iedere week worden geleegd. En dat gebeurt op een minachtende manier. ,,Kun je voor mij een paar mooie regels dichten om deze zeikers de mond te snoeren? Alvast bedankt."

Sinds 1 juli worden de afvalcontainers niet meer wekelijks geleegd. Dit zorgt onder meer voor stankoverlast, maden en vervuiling. Veel inwoners deden hun beklag bij de gemeente. Er werd zelfs een petitie gestart om de gemeente te dwingen de containers vaker te legen. De betreffende gemeentemail kwam in handen van een klagende bewoonster die de mail als bijlage bij een brief ontving.

Minder restafval
Door afvalscheiding te stimuleren en erop te handhaven (boetes) heeft de gemeente ervoor gezorgd dat mensen minder restafval overhouden. Daarom is besloten vanaf 1 juli minder vaak de containers te legen, was de gedachte van de gemeente. De gemeente is een onderzoek gestart naar de interne mails.

Volledig scherm
De container van Natascha Pijnappels uit Berkel-Enschot zit vol met maden. © Natascha Pijnappels