Volledig scherm
Pieter Spooren. © Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Tilburgse internist Pieter Spooren neemt afscheid

TILBURG - Internist Pieter Spooren neemt na bijna 25 jaar afscheid van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. De specialist zag de zorg rond diabetes (suikerziekte) enorm verbeteren. Maar de strijd tegen obesitas is nog lang niet gestreden. „Ernstig overgewicht vormt een groot probleem, dat komende jaren verder zal toenemen.” 

De 65-jarige arts was nog 'graag doorgegaan' maar moet met pensioen. Als specialist en promovendus op het gebied van nierziekten en diabetes maakte Spooren de medische vooruitgang van nabij mee. Zoals de komst van bloedsuikermeters en dunne naaldjes voor het inspuiten van insuline.

Ook stond hij mee aan de basis van het bariatrisch centrum, waar jaarlijks zo'n 600 operaties worden gedaan om het gewicht te verminderen. „Een laatste redmiddel. Als medicijnen, samen met dieet en beweging, toch onvoldoende blijken om af te vallen.”

Contact
Bescheiden en altijd bereikbaar voor zijn patiënten. Dat zeggen de mensen die nauw met hem samenwerkten over internist Pieter Spooren. „Ik geniet van het contact met mensen. Heb nooit met tegenzin mijn poli gedaan. En ze mochten mij gerust bellen ‘s avonds. Ik ben geen dokter geworden van negen tot vijf.”