Volledig scherm
Liza haalde haard diploma ondanks een dat zij betrokken was bij een ongeluk © John Schouten / BeeldWerkt

Tilburgse Liza Bartalits (18) behaalt vwo-diploma ondanks zwaar ongeluk

TILBURG - Net voor haar laatste eindexamen biologie, raakte Liza Bartalits (18) ernstig gewond toen een auto haar aanreed. Toch nam ze vrijdagmiddag met haar klasgenoten haar vwo-diploma in ontvangst op het Theresia Lyceum in Tilburg.

 De diploma-uitreiking is voor deze scholieren de bekroning op hun succesvolle schoolloopbaan en voor Liza Bartalits is de middag nog net iets meer speciaal dan voor haar klasgenoten.

Op 23 mei werd de scholiere aangereden door een auto, waarbij ze zwaar gewond raakte. Ze hield er een klaplong, geroteerde heup, ingescheurde enkel en een interne hersenbloeding aan over en kan zichzelf er niets meer van herinneren. De aanrijding vond net plaats voor haar laatste examen biologie.

Op tijd
Gelukkig herstelde Liza dusdanig snel, dat ze het laatste examen met succes op een later tijdstip kon maken. ,,Ik had niet geleerd voor het examen, maar behaalde toch een 6,5. Hierdoor sta ik een 7 gemiddeld op mijn eindlijst. Niet slecht", lacht Liza. Slechts 6 weken na het gruwelijke ongeluk, is Liza alweer terug op haar school. ,,Ik heb erg veel steun gehad van iedereen. Ik ben erg blij dat ik alsnog slaagde en dat ik hier ook aanwezig kan zijn", vervolgt Liza.

Ondanks dat ze zelf nog niets eens volledig is hersteld, richt Liza zich al op het beter maken van anderen. ,,Ik ga Geneeskunde studeren in Rotterdam volgend jaar. Dat is altijd mijn droom geweest en ik heb ik al aardig wat kennis opgedaan in de medische wereld door mijn ongeluk", grapte ze.