Volledig scherm
© Thinkstock

Tilburgse neparts komt op vrije voeten

BREDA – De 46-jarige Tilburger die zich zes jaar lang voordeed als arts en zo vrouwen overhaalde om mee te werken aan vaginaal onderzoek komt vrij. De rechtbank in Breda vond maandag dat de man lang genoeg in voorarrest heeft gezeten. 

De verdachte komt 22 september op vrije voeten. Hij krijgt wel een contactverbod en een enkelband.

Elf verkrachtingen
De man werd op 15 maart van dit jaar opgepakt, nadat verschillende vrouwen aangifte hadden gedaan. Hij wordt verdacht van elf verkrachtingen en één aanranding in de periode tussen 2008 en 2014. Dat zijn drie extra feiten ten opzichte van het moment dat de zaak in de openbaarheid kwam in juni van dit jaar.

De man deed zich voor als universitair onderzoeksarts en haalde de vrouwen over mee te doen aan onder meer baarmoederonderzoek. Hij voerde met behulp van een eendenbek en wattenstaafjes vaginaal onderzoek uit. De vrouwen werkten vrijwillig mee, soms tegen een financiële vergoeding. Ze kwamen allemaal uit Tilburg en omgeving.

De neparts zei maandag zelf dat hij niemand kwaad had willen doen. ,,Wat gebeurd is, is echt fout. Daar heb ik spijt van.’’ Hij heeft de feiten grotendeels bekend. De zaak gaat verder op 1 december. Tot die tijd moet er nog onderzoek worden gedaan.