Volledig scherm
© RGB Stock

Tilburgse neparts zou tenminste 9 vrouwen hebben verkracht

BREDA / TILBURG - Een 46-jarige Tilburger heeft zich 6 jaar lang voorgedaan als arts en op die manier vrouwen geronseld bij wie hij vaginaal onderzoek kon doen. Volgens het Openbaar Ministerie hebben zich inmiddels 9 vrouwen gemeld die slachtoffer werden van de verkrachting.

De man kwam de vrouwen onder meer tegen in de sportschool. Hij vertelde hen onder meer dat hij arts was en gestudeerd had in Leuven of Utrecht. Hij kon op die manier de vrouwen overhalen om tegen betaling mee te doen aan onder meer baarmoederonderzoek of darmonderzoek. Daarbij is volgens het OM waarschijnlijk geen verbaal of fysiek geweld gebruikt.

De eerste melding van de activiteiten van de man kwam bij het Openbaar Ministerie in november vorig jaar binnen. De man werd op 15 maart aangehouden. In korte tijd kwamen er bij het onderzoek 6 vrouwen naar boven die door de man zijn verkracht. Ze komen allemaal uit Tilburg of omgeving. Justitie verdenkt de man nu van in totaal 9 verkrachtingen en 2 aanrandingen.

Het Openbaar Ministerie heeft pas donderdag voor het eerst ruchtbaarheid aan de zaak gegeven tijdens een regiezitting in Breda. Dat gebeurde nu pas vanwege de gevoeligheid van de zaak, aldus een woordvoerster van het OM.

Kans op herhaling
​Zijn advocaat Casper Jansen vroeg de rechtbank donderdag om het voorarrest van de man te schorsen, zodat hij vol aan de slag kan met onderzoek naar zijn psychische toestand. De rechtbank vond dat nog veel te vroeg. Het maatschappelijk belang is, zeker gezien de kans op herhaling, te groot. Daarom blijft de man in de gevangenis. Mogelijk wordt de zaak in september inhoudelijk behandeld.