Volledig scherm
© Bert Jansen

Tilburgse No Surrender-captain blijft voorlopig in zijn cel

* UPDATE 16.54 uur * DEN BOSCH - De 37-jarige captain van motorclub No Surrender in Tilburg blijft voorlopig vastzitten op verdenking van betrokkenheid bij het maken van synthetische drugs. De rechtbank in Den Bosch heeft dat maandagmiddag besloten.

De 37-jarige Tilburger, Corin D., was maandag een van de elf verdachten die terecht stonden op een tussentijdse zitting van de rechtbank. De elf mannen hadden volgens justitie allemaal te maken met het bedrijf Party King in Best, dat volgens justitie een dekmantel was voor drugscriminelen. Nadat de politie twee jaar lang gesprekken afluisterde en bezoekers observeerde, werd op 4 april een grote inval gedaan. Door heel Nederland werden 55 verdachten aangehouden.

Naar huis
Van de elf mannen die maandag moesten voorkomen, mochten er twee alvast naar huis: een 65-jarige man uit Oud-Turnhout -lopend met een rollator- en een 54-jarige Waalwijker. De hoofdverdachten blijven allemaal nog langer vastzitten. Justitie hoopt dat in februari de inhoudelijke processen tegen de mannen gevoerd kunnen worden.