Volledig scherm
Tilburgse Marjolein Bekkers, die een zwerfhondenopvang in Peru runt. © Marjolein Bekkers

Tilburgse redt zwerfhonden in Peru

TILBURG - Een stichting voor zwerfhonden. In Peru. Opgezet door een Tilburgse. Het klinkt een beetje als een opeenhoping van drie willekeurige zinsdelen, maar deze begrippen typeren perfect het huidige leven van Marjolein Bekkers. De 41-jarige vrouw is de trotse mede-oprichtster van Asociación Huanchaco Esperanza Canina.

Bekkers volgde haar hart en zegde na 11 jaar haar baan als projectmanager bij Philips Eindhoven vaarwel. Haar appartement in Tilburg deed ze van de hand. In januari van dit jaar emigreerde ze naar Peru, om vol voor haar droom te gaan. "Ik had altijd al een zwak voor honden. Dit gevoel werd alsmaar sterker toen ik in 2015 in Peru was. Veel mensen dumpen hun honden daar na een paar jaar op straat en dat brak mijn hart. Ik wist dat ik er terug zou keren.”

Eenmaal terug in Nederland, had de Tilburgse moeite om haar oude leventje weer op te pakken. "Ik berekende steeds hoeveel zakken hondenvoer mijn salaris waard was, miste de hondjes in Peru enorm. Daarom hakte ik de knoop door en vertrok in januari definitief naar Zuid-Amerika.” Bekkers zorgt sindsdien daar met veel liefde voor de honden, regelt de inkopen van de stichting en organiseert fundraising evenementen. De stichting is 100 procent afhankelijk van donaties. De Tilburgse zelf leeft al maanden van haar opgebouwde spaargeld. "Ik verdien niets , maar het is even van latere zorg. Met Esperanza Canina maken we stapjes vooruit.”

Lees vrijdag 24 juni het hele interview met Marjolein Bekkers in het Brabants Dagblad, editie Tilburg en omgeving.