Volledig scherm
© Evy van der Sanden/BD

Tilburgse scholieren leggen Diederik Samsom het vuur aan de schenen (video)

TILBURG - Wat zijn meest gênante televisiemoment is? Dat hij vaak gekke bekken trekt. En wat hij vindt van de uitspraken van Geert Wilders? Daar is hij het honderd procent mee oneens. Scholieren van het Cobbenhagenmavo in Tilburg onderworpen PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom woensdag aan een vragenvuur. Geen vraag bleef ongesteld.

Samsom bracht zijn bezoek in het kader van 3FM Serious Request. De scholieren uit het derde leerjaar zamelden in 2014 en 2015 een bedrag in van 800 euro. Daarmee boden ze op een gastles van Samsom.

Zodoende zaten tachtig leerlingen in een College Tour setting en legden ze Samsom het vuur na aan de schenen. Alle vragen waren toegestaan en daar maakte Yassine Elhamouchi (15) dankbaar gebruik van met zijn vraag over Wilders. Hij stelde sowieso veruit de meeste vragen. "Ik wil heel graag vragen stellen. Alleen toekijken is ook saai."

Interessant maken
Samsom wilde de kinderen graag iets bijbrengen over de politiek in zijn algemeenheid. "Het is geen makkelijk vak. Gelukkig zijn kinderen met hele andere dingen bezig in het leven. Maar het is leuk om ze een middagje mee te kunnen nemen in mijn wereld." Of hij zijn doel heeft bereikt? "Een beetje. In één keer de politiek interessant maken voor jongeren van deze leeftijd is een hele klus. Maar dat hoeft ook eigenlijk helemaal niet. Ze gaan volgend jaar naar de Tweede Kamer toe. Dan mogen ze bij mij langskomen en dan zetten we weer een nieuwe stap."

Bekijk ook beelden van het vragenvuur.

Volledig scherm
© Evy van der Sanden/BD
Volledig scherm
De scholieren vroegen Diederik Samsom het hemd van het lijf. © Sander Verhoeven/Beeld Werkt
Volledig scherm
© Evy van der Sanden/BD
TILBURG - Wat zijn meest gênante televisiemoment is? Dat hij vaak gekke bekken trekt. En wat hij vindt van de uitspraken van Geert Wilders? Daar is hij het honderd procent mee oneens. Scholieren van het Cobbenhagenmavo in Tilburg onderworpen PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom woensdag aan een vragenvuur.