Volledig scherm
Tilburg University

Tilburgse studenten verkleed als rastafari beticht van racisme

TILBURG - Addes Tesfamariam, een Tilburgse met Jamaicaanse roots, voelt zich onheus bejegend door studenten die tijdens de TOP-week, de introductieweek voor nieuwe Tilburgse studenten, waren verkleed als rastafari met nep-dreadlocks. Eén van de studenten had zich zwart geschminkt.

Op Facebook stelt Tesfamariam dat ze zich geschokt en vernederd voelde, zeker nadat ze de studenten had aangesproken en het commentaar kreeg dat iedereen het grappig vond.

Bijzonder tragisch
Quinsy Gario, bekend van zijn strijd tegen zwarte piet, neemt het op zijn website Roet in het eten op voor de Jamaicaanse studente. ,,Het is dan wel bijzonder tragisch hoe men na al deze jaren van strijd en bewustwording juist blijft aangeven niet te willen luisteren.” Gario vindt dat de universiteit beleid moet ontwikkelen tegen 'raciale uitsluiting, racistische treiterij en culturele toe-eigening'.

Een woordvoerster van de universiteit wilde woensdagmiddag niet reageren, aangezien de leden van de raad van bestuur niet beschikbaar waren voor commentaar.

De universiteit begroette dit jaar een recordaantal aan buitenlandse studenten.