Volledig scherm
© Thinkstock

Tilburgse verzekeraar CZ geeft inzicht in ziekenhuistarieven

* UPDATE 18.37 uur * TILBURG – Zorgverzekeraar CZ, die gevestigd is in Tilburg, heeft als eerste verzekeraar de tarieven van ziekenhuisingrepen gepubliceerd. „Wij vinden dat u mag weten wat uw zorg kost. En begrijpen dat u informatie over de prijs én kwaliteit van zorg wilt. Zodat u de beste keuze kunt maken”, meldt CZ op zijn website.

De verzekeraar geeft in eerste instantie inzicht in de tarieven die vallen binnen het maximale eigen risico van 885 euro. Met de publicatie van de tarieven reageert CZ op de oproep van de Consumentenbond om zogenoemde gecontracteerde tarieven van ziekenhuisbehandelingen openbaar te maken.

Vergelijken
De Consumentenbond wil dat alle zorgverzekeraars hun tarieven openbaar maken, zodat consumenten vooraf weten wat een ziekenhuisbehandeling kost en de tarieven van verschillende ziekenhuizen met elkaar kunnen vergelijken. De verschillen in prijzen die de ziekenhuizen rekenen zijn nu en dan groot.

In het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes kost het inbrengen van een spiraaltje 156 euro, terwijl in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft zo’n ingreep 580 euro kost.

CZ zal de tarievenlijst de komende tijd steeds updaten.