Volledig scherm
© Thom Schelstraete

Tilburgse winkeliers kunnen hun geluk niet op, de Premark is er al

TILBURG - Nee, op de Tilburgse vestiging van de Ierse lowbudget winkelketen is het nog wel even wachten. Maar ondernemer Michael Olijnyk nam de officiële naam Primark en dacht: dat kan ik beter. Afgelopen zaterdag opende de geboren Almeloër zijn winkel.

Schuin tegenover het stadskantoor, over een paar jaar de locatie van de echte Primark. "Toen ik hoorde dat de winkel er pas over twee jaar zou komen en zag dat dit pand leeg stond, ging ik meteen aan de slag." De 28-jarige ondernemer zag het bij de opening meteen stormlopen. "Het Tilburgs winkelpubliek houdt van koopjes. Ik bied verreweg de goedkoopste kleren van de stad."

Mode
Naar eigen zeggen wel met kwaliteit, iets wat de Primark volgens Olijnyk niet biedt. "Ik doe elke maandag inkopen in Parijs zodat er bij mij in de winkel modieuze kleding hangt. De Primark is in prijs misschien wel vergelijkbaar, de kwaliteit niet."

Het verzinnen van namen voor zijn winkels is een vak apart. Zo verzon hij een paar jaar geleden voor een andere Tilburgse kledingzaak de naam 'Donderzgoed'. Het leverde Olijnyk wat trammelant op met de 'Stylist van het Zuiden'. Dit keer verwacht hij minder problemen. "Ik ben vergeleken met de Primark een erg kleine speler. Maar als ze het toch een probleem vinden,  valt er altijd te praten."

Lees meer nieuws over Primark op bd.nl/primark.

Volledig scherm
© Thom Schelstraete