Volledig scherm
© Thinkstock

Time-out voor directeur Velthuizen van Woonwijze Vught

VUGHT - De door de Vughtse politiek fel bekritiseerde directeur Gerard Velthuizen van woningcorporatie Woonwijze in Vught is enkele weken met verlof. In een mail van afgelopen maandag aan het personeel (in bezit van het Brabants Dagblad) laat Velthuizen weten dat het ‘voor Woonwijze en voor mijzelf het beste is dat ik nu de luwte op zoek’ en dat hij ‘voorlopig verlof opneemt’.

Volgens voorzitter Herman Haarhuis van de Raad van Toezicht komt Velthuizen zeker als directeur van Woonwijze terug. Velthuizen is sinds november 2007 directeur-bestuurder van Woonwijze. De relatie tussen de Vughtse politiek en Woonwijze en Velthuizen in het bijzonder is al jaren stroef. Of het nu gaat om het nakomen van afspraken of om het salaris van de directeur.

Kritiek
De afgelopen weken zwol de kritiek weer aan. Volgens een aantal partijen zou de huidige directie van Woonwijze een onbetrouwbare partij zijn. In de mail aan het personeel gebruikt Velthuizen termen als ‘de aanval op mij persoonlijk gericht’, ‘meer op mijn persoon maar gelukkig minder op ons als organisatie gericht’ en ‘het einde van de aanval op mij als persoon lijkt nog niet in zicht’. Velthuizen stelt in de mail dat hij ‘doelwit is geworden van een politiek steekspel’.