Volledig scherm
Zorginstelling Coudewater is aangewezen als locatie voor een asielzoekerscentrum. © Marc Bolsius

Toch hoger beroep referendum asielzoekerscentrum Rosmalen

DEN BOSCH - ROSMALEN - P. Stupers uit Rosmalen gaat alsnog in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Den Bosch over het referendum over het azc op landgoed Coudewater.

De rechtbank stelde begin juli dat de gemeenteraad van Den Bosch in april het verzoek om een referendum terecht had afgewezen.

Nihil
Direct na de uitspraak liet fractievoorzitter Nol Roos van de Bossche Volkspartij weten dat er geen beroep zou komen. „Ik ben niet moegestreden, maar het is een kwestie van kansen afwegen en die zijn nihil", reageerde Roos die lange tijd woordvoerder en ondersteuner was van het referendum. 

Desalniettemin gaan de voorbereiding voor een azc gewoon door, liet verantwoordelijk wethouder Eric Logister eerder weten. „Er zijn door de Brabantse aanpak momenteel een heleboel plannen voor de opvang van asielzoekers. Coudewater voldoet niet aan de 3 criteria van plannen die zeker doorgaan, maar dat betekent niet dat het niet doorgaat. Dat wordt in september bepaald en dan bekijken we de gevolgen.”

Wanneer het hoger beroep bij de Raad van State dient, is nog niet bekend.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.