Volledig scherm
© Roy van der Lee/BD

Tocht door donker Tilburg moet toerisme impuls geven

TILBURG - Een wandel-, vaar- en bustocht langs de mooiste plekjes van Tilburg. Daarmee moet de stad tijdens de Brabant Nacht op 17 september op de kaart worden gezet. Bloggers en reisjournalisten uit Vlaanderen, het westen van Duitsland en het noorden van Nederland kunnen binnenkort een uitnodiging verwachten. Daarnaast is nog plek voor 10 ‘gewone’ bezoekers.

Het programma bestaat die nacht onder meer uit een bezoek aan de Smaak Karavaan, een vaartocht door de Piushaven en een kijkje achter de schermen bij Draaimolen Festival. Fontys-studenten verzorgen onderweg een aantal verrassingsoptredens. „We willen laten zien dat we een echte evenementenstad zijn”, zegt Pieter de Jong van Citymarketing Tilburg.

Tijdens de eerste editie van Brabant Nacht, verzorgd door toerismebureau Visit Brabant, zijn op nog 7 andere plekken in de provincie speciale arrangementen te boeken. Die werden donderdag in de Oisterwijkse Leerfabriek gepresenteerd. Denk aan een nachtelijke beklimming van de Sint-Jan in Den Bosch of een bezoek aan de Efteling of Beekse Bergen in het donker. In totaal zijn er zo’n vijfhonderd kaarten beschikbaar.